Pianostemmer van Limburg

Stemmen en Techniek ZORGT DAT UW PIANO PICOBELLO KLINKT

Paul Laven van Stemmen en Techniek is dé pianostemmer van Limburg. Hij komt graag bij u langs om uw piano of vleugel te stemmen in de regio’s Geleen, Sittard, Heerlen en Maastricht. Ook wanneer uw piano een reparatie nodig heeft, kunt u altijd bij Stemmen en Techniek terecht. Wij voeren klein onderhoud uit maar kunnen bijvoorbeeld ook alle hamerkoppen vervangen voor een geluid dat perfect bij uw wensen aansluit.

Op zoek naar een pianostemmer? Uw vleugel laten repareren? Neem contact op met Stemmen en Techniek.

PIANO stemmen

Voor het mooiste geluid is het essentieel om uw piano regelmatig te laten stemmen. Door schommelingen in de luchtvochtigheid en/of het hard aanslaan van de toetsen zal het instrument na verloop van tijd vals gaan klinken. Het stemmen van een piano is echt vakwerk dat u het beste aan een ervaren professional overlaat, zoals Stemmen en Techniek voor de provincie Limburg.

 

Hoe vaak u uw piano moet laten stemmen hangt af van het klimaat in de ruimte waar deze staat en van het aantal uren dat deze bespeeld wordt. Als u de piano slechts weinig gebruikt, raad ik aan uw piano toch minstens twee keer per jaar te laten stemmen. Laat u de piano erg vals worden, dan moeten de snaren tijdens het stemmen erg gerekt worden. Dit komt de stabiliteit van de piano niet ten goede, waardoor deze minder lang op stemming blijft. Tijdens het stemmen van de piano kan de pianostemmer deze bovendien nakijken op gebreken of ongedierte, waardoor eventuele problemen op tijd aangepakt kunnen worden.

Maak direct een afspraak

REPARATIE EN ONDERHOUD

Vaak zijn in piano’s goedkope hamerkoppen gebruikt die de klank niet ten goede komen. De kwaliteit van de toon kan men veranderen door andere hamerkoppen te installeren, waarmee de toon warmer, rijker, harder of zachter wordt. Zo kunt u de toon precies naar eigen smaak aan laten passen.

Stemmen en Techniek gebruikt hiervoor de kwalitatief hoogwaardige hamerkoppen van de merken Renner of Abel. Wij kunnen u de verschillende klanken laten horen en samen met u de voor u perfecte klank creëren.

 

Is uw vleugel of piano toe aan reparatie of wilt u de hamerkoppen laten vervangen voor een mooiere klank?

Bel nu: 046 - 474 97 75