Onderhoud van uw piano in Limburg

PIANO-ONDERHOUD

Onderhoud van uw piano heeft altijd op de eerste plaats gestaan bij Stemmen en Techniek. Nu we gestopt zijn met de verkoop van piano's richten wij ons dan ook weer geheel op het stemmen, onderhouden en repareren van piano's. Zo nodig nemen wij het mechaniek van uw piano mee naar huis en vervangen we alles wat nodig is. Zo vervangen we bijvoorbeeld de dempers als de kapselassen los zijn komen te zitten na veelvuldig gebruik en plaatsen we nieuwe hamerkoppen zodat het geluid weer wordt zoals het bedoeld was.

 

Zoals altijd is het zeker zo belangrijk om de piano regelmatig te laten stemmen. Het aantal keren dat een piano gestemd dient te worden hangt af van het aantal uren dat u de piano gebruikt. Minimaal twee keer per jaar is wel echt nodig.

HAMERKOPPEN VERVANGEN

Het vervangen van hamerkoppen gebeurt wanneer ze te oud en versleten zijn. Het kan ook zijn dat u ontevreden bent over het geluid of de klank van uw piano. Wilt u bijvoorbeeld een groot, warm geluid, een helder geluid of juist een klank die zacht en niet opdringerig is? Wanneer de hamers vervangen worden, kan gekozen worden uit verschillende topmerken, zoals:

  •  Abel
  •  Renner

Beide zijn Duitse merken die hun naam verdiend hebben in de Duitse piano-industrie.


Ook welke soort hout is gebruikt in de hamerkoppen heeft een grote invloed op het geluid en het speelgemak. Graag wordt noten- of mahoniehout gebruikt; het is wat lichter en u merkt dit zeker wanneer u piano speelt.

Meer weten?